Даниил Медведев сътвори истински подвиг в 1/2-финалите на Откритото първенство

...
 Даниил Медведев сътвори истински подвиг в 1/2-финалите на Откритото първенство
Коментари Харесай

Медведев към Джокович: Какво правиш тук все още, не планираш ли да забавиш темпото?

 

Даниил Медведев сътвори същински героизъм в 1/2-финалите на Откритото състезание на Съединени американски щати, детронирайки международния №1 Карлос Алкарас, само че във финалната борба Новак Джокович се оказа непреодолимо затруднение за руснака и го победи с 3:0 сета. Така сърбинът завоюва своята рекордна 24-та купа от Големия шлем, а в речта си по време на церемонията по награждаването московчанинът засипа със суперлативи именития си съперник:

" Преди да кажа каквото и да било, желая да попитам Новак: " Какво правиш още тук, дребосъче? ", стартира шеговито руснакът. " Шегата настрани, към този момент сме играли 3 финала в шампионати от Големия шлем и се надявам, че това няма да е последният ни. Не знам дали планираш да забавиш малко темпото в даден миг. Сега съществено - поздравления за това, което направи! Мисля, че съм имал една добра кариера, само че не преставам да не мога да те победя в най-важните мачове. Също по този начин овации и за екипа ти, свършили сте страхотна работа!

Когато завоювах преди 2 години, посветих успеха си на моята брачна половинка, тъй като имахме годишнина, беше необикновен миг. Днес непрестанно си повтарях: " Хайде, направи го още веднъж, можеш ", само че за жалост, не се получи. Понякога е елементарно, различен път е мъчно, не всеки път нещата се получават по стремежи метод, само че подобен е спортът.

От една страна, е необикновено, че един път към този момент съм побеждавал Новак във край от Големия шлем, само че от друга, в случай че той и Рафа не съществуваха, към този момент щях да съм спечелил още 3 " мейджър " трофея. Играчи като него ме карат да се развъртвам, да се стремя да доближи оттатък лимита на опциите си. Когато се срещнахме за първи път с Новак, аз към момента бях хлапе, а той беше извънредно благ към мен. Бях сюрпризиран от неговото поведение отвън корта и до ден сегашен нищо от това не се е трансформирало. Той си е безусловно същият. От този миг нататък завоюва още 12 трофеи от Шлема, само че не се промени и заслужава всички суперлативи за това ", безапелационен бе Медведев.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР